Sześć pomocnych wskazówek dotyczących merchandisingu, które pozwolą zwiększyć sprzedaż świeżo wyciskanego soku pomarańczowego dzięki sokowirówkom JBT

Bonnie Mulligan

Świeżo wyciskany sok pomarańczowy jest łatwy w użyciu dzięki JBT Fresh'n Squeeze

Zapotrzebowanie na świeże i zdrowe produkty w supermarketach to silny trend w 2018 roku. Czy zwlekałeś z uruchomieniem programu świeżych soków, ponieważ myślałeś, że będzie to zbyt pracochłonne dla Twojego supermarketu? Współpracuj z Juicernet, a my sprawimy, że będzie to łatwy i przyjemny proces. Nasi klienci opowiadają, że dzięki programowi świeżych soków wracają do nich wiele razy w tygodniu, aby kupić więcej świeżo wyciskanych soków. Ich ogólna opinia o sklepie jest lepsza, ponieważ jest to wiarygodne miejsce, w którym można nabyć świeżą i zdrową żywność oraz świeżo wyciskane soki. Oto sześć wskazówek, jak skutecznie sprzedawać świeże soki, aby zoptymalizować sprzedaż.

Lokalizacja
Wybierz dla sokowirówki miejsce o dużym natężeniu ruchu. Najlepszym miejscem jest dział z produktami.

Ekspozycja





Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy należy wyeksponować na łożu z płatków lodu. Otocz witrynę i sokowirówkę ułożonymi w stosy skrzynkami świeżych pomarańczy. Pomaga to stworzyć przyciągającą wzrok ekspozycję. Dodaj wiszące kolorowe znaki informujące, że sok jest w 100% czysty i świeżo wyciskany.
Próbki






Opracuj plan pobierania próbek i podczas wyciskania soku oferuj próbki świeżo wyciśniętego soku. Próbki zwiększą sprzedaż soku. Dobrym pomysłem jest przechowywanie pomarańczy w warunkach chłodniczych, dzięki czemu klienci otrzymają pyszny, schłodzony, świeży sok pomarańczowy.

Czas









Zawsze wyciskaj soki w godzinach największego natężenia zakupów. Najlepszym momentem na wyciskanie soku jest najbardziej ruchliwa pora dnia, ponieważ po uruchomieniu sokowirówki zapach świeżego soku pomarańczowego wypełni powietrze i przyciągnie klientów do Działu Produktów. Widok świeżo wyciskanego soku wzmacnia pozycję sklepu jako miejsca, w którym można zaopatrzyć się w zdrową i świeżą żywność.

Rotacja i obrót











Najlepiej jest zrobić tyle soku, aby wystarczyło go na sprzedaż w ciągu jednego dnia. Resztki soku powinny być ułożone tak, aby zostały sprzedane w pierwszej kolejności. Sok z pomarańczy z Walencji przechowuje się w chłodziarce około tygodnia od momentu wyciśnięcia.

CzyszczenieStandardową

procedurą operacyjną powinno być codzienne pełne czyszczenie urządzenia. Czysta maszyna na wystawie jest korzystna dla Twojego biznesu sokowego.





Story Page