Co można wycisnąć w sokowirówce?

nat rosasco

Nowi sokownicy mają wiele pytań, między innymi: "Co można wycisnąć w sokowirówce?". Jeśli otwierasz bar z sokami lub rozpoczynasz program świeżych soków w swoim sklepie spożywczym, kawiarni lub restauracji, musisz zdecydować, co będziesz wyciskać.

Poniżej znajduje się kilka popularnych mieszanek oraz kilka owoców i warzyw, których zdecydowanie nie powinno się wyciskać, ale warto eksperymentować z różnymi kombinacjami. Czasem wystarczy zmienić ilość soku, aby napój stał się niesamowity. Często używamy naszego Ceado ES-700 w naszej kuchni testowej, pomagając naszym klientom w tworzeniu silnego menu baru sokowego. Ostatnio eksperymentowaliśmy z kilkoma przepisami na napoje, które możemy serwować na naszych targach. Nasze trzy receptury zostaną wkrótce ujawnione, ale poniżej zamieszczamy krótką zajawkę. Czyż nie są piękne?

Nie wyciskaj soku z tych owoców i warzyw:

  • Awokado
  • Banany
  • Bakłażan
  • Pory

Popularne owoce i warzywa na sok:

  • Jabłka (zielone i czerwone)
  • Borówki
  • Ogórki
  • Seler
  • Marchew
  • zielenina (boćwina, szpinak, jarmuż, mniszek lekarski, gorczyca, zawsze zmieniaj liście zieleniny)
  • Zioła (mięta, pietruszka, imbir, kolendra)
  • Cytryna
  • Gruszki
  • Ananas
  • Arbuz

Obierać produkty czy nie obierać?

Skoro już wiesz, co można wycisnąć w sokowirówce, pewnie zastanawiasz się, czy trzeba obierać produkty przed wyciskaniem soku.

My wyznajemy zasadę, że należy wyciskać sok tak, jak się go spożywa. Te wskazówki dotyczą naszej komercyjnej sokowirówki Ceado ES-700, ale są dość ogólne dla większości sokowirówek. Sprawdź w instrukcji obsługi swojego producenta, ponieważ niektóre sokowirówki mogą wymagać wcześniejszego obrania produktów. W przypadku sokowirówki Ceado ES-700 nie trzeba obierać ani kroić jabłek, ogórków, selera itp. wszystko, co jemy ze skórką, możemy wycisnąć ze skórką. Usuń skórkę z owoców cytrusowych, pomarańczy, cytryn, limonek, arbuzów, kiwi, więc jeśli obrałbyś je do jedzenia, zrób to samo, aby je wycisnąć. Są osoby, które wolą usunąć skórkę z cytrusów, arbuza, ananasa, jednak w przypadku zastosowań komercyjnych większość osób woli, aby nie była ona dodawana do soku.

Sok gotowy!

Story Page