Najważniejsze trendy w branży soków, których pragnie każdy klient

Nicole Loomis

Czy wiesz, że jedna czterouncjowa porcja 100% świeżego soku owocowego jest równa jednej pełnowartościowej porcji owoców? Jak podaje portal MyPlate.com, świeży sok owocowy jest nie tylko smaczny, ale zawiera te same składniki odżywcze, co całe owoce.

Ponieważ coraz więcej osób zaczyna pić soki, ważne jest, aby firma nauczyła się czerpać korzyści z tego rosnącego rynku. Bez względu na to, czy prowadzisz restaurację czy supermarket, jeśli chcesz dostarczać klientom świeże soki, oto najważniejsze trendy, które musisz poznać.

Rozpoczęcie działalności

Po pierwsze, zanim zaczniesz oferować pyszne, zdrowe soki, musisz mieć pewność, że masz dobry sprzęt. Komercyjne sokowirówki są łatwo dostępne, a niektóre z nich posiadają nawet funkcje automatyczne, które jeszcze bardziej ułatwiają klientom przygotowywanie soków. W zależności od rodzaju otwieranego baru z sokami, należy zainwestować w odpowiednią ilość sokowirówek, aby zaspokoić popyt. Wysokiej jakości wyposażenie baru z sokami jest niezbędne i bez niego trudno będzie Ci nadążyć za rosnącymi trendami!

Cztery najważniejsze trendy w produkcji soków, których oczekuje każdy klient

  1. Unikalne kombinacje smakowe
    Choć millenialsi twierdzą, że są zmęczeni standardowymi smakami soków, ważne jest, aby znaleźć zdrową równowagę między starym a nowym. Nadanie starym ulubionym smakom nowoczesnego charakteru jest jednym z najlepszych sposobów na stworzenie nowych, atrakcyjnych smaków soków, bez utraty klasycznych smaków. Dodawanie składników takich jak kurkuma, nasiona chia i imbir do soków grejpfrutowych, pomarańczowych i ananasowych może stworzyć smaczną odmianę starych ulubionych soków. Ponadto sok pomarańczowy daje duże pole do popisu dla kreatywności, a mieszanki takie jak malinowa pomarańcza, ananasowa pomarańcza i jagodowa pomarańcza to pyszny sposób na urozmaicenie tego zdrowego śniadaniowego przysmaku.

2. Sokz kopniakiemJednym z
najnowszych trendów w produkcji soków jest dodawanie dodatkowego kopniaka za pomocą odważnych smaków. Łączenie cytrusów z przyprawami i ziołami pozwala uzyskać niepowtarzalną gamę smaków, która jest zarówno pyszna, jak i nieoczekiwana. Innym popularnym przepisem z baru sokowego jest lemoniada z cayenne lub miętą. Jeden z nich zapewnia zaskakująco smaczną dawkę ciepła, podczas gdy drugi zapewnia przyjemny i orzeźwiający podmuch smaku. Te kombinacje są wystarczająco odważne, aby przyciągnąć klientów, którzy chcą wyjątkowych smaków, a jednocześnie są wystarczająco łagodne dla codziennych klientów. Nawet najmniejsze szczypty dodatkowego smaku mogą pomóc w nadaniu sokom dodatkowego impetu, którego potrzebują, aby odnieść sukces.

3. Millennial PinkMillennial
pink jest wszędzie. Ten delikatny, różowy odcień jest czymś, czego młodsze pokolenia nie mogą się nasycić. Kolor ten jest dostępny w meblach, modzie i artykułach gospodarstwa domowego, a teraz rozprzestrzenił się na żywność i napoje. Dobra wiadomość jest taka, że komercyjne sokowirówki umożliwiają tworzenie soków w tym pożądanym odcieniu. Może to przyciągnąć kupujących z pokolenia millenialsów, a nawet z ciekawości zachęcić starsze pokolenia. Owoce i warzywa, takie jak arbuz, jabłko, truskawka, grejpfrut, burak i rabarbar mogą nadać każdemu napojowi olśniewający różowy odcień, a wszystko to pozwala na tworzenie niezwykle pomysłowych mieszanek soków.



4. Mniej owoców, więcej warzywPomimo, że
większość ludzi zna soki owocowe, istnieje wiele korzyści płynących z soków warzywnych. Klienci będą zaskoczeni tym, jak smaczne mogą być warzywa w połączeniu z mniejszą ilością owoców dla uzyskania słodkości. Wykorzystanie większej ilości warzyw to także świetny sposób na wspieranie lokalnych rolników, dzięki czemu do produkcji soków można wykorzystywać warzywa pochodzące z lokalnych upraw. Choć soki warzywne nie są dla wszystkich, ten rosnący trend zdecydowanie zyskał na popularności w wielu środowiskach zajmujących się sokami.

Nigdy wcześniej nie było lepszego momentu, aby wskoczyć do sokowirówki. Należy pamiętać o tym, jak ważne jest inwestowanie w komercyjne urządzenia do soków, które pozwolą nadążyć za popytem i tworzyć soki najwyższej jakości. Szybko przekonasz się, że trudno jest prowadzić odpowiedni bar sokowy bez odpowiednich komercyjnych maszyn do soków! Jednak dzięki odpowiedniemu wyposażeniu, Twoja firma może wykorzystać te rosnące trendy i pomóc utrzymać zadowolenie obecnych klientów, jednocześnie pozyskując zupełnie nową bazę klientów.

Story Page